Kaaskoekkies
Boodschappenlijstje:
1 pak bloem
1 zakje geraspte oude kaas (de grootste)
2 eieren
1 theelepel zout
1 fles zonnebloemolie
1 liter melk
Verwarm de olie in een pan. Als je een broodkorstje er in doet en hij schroeit gelijk dicht is de olie op temperatuur. (Tijdens het bakken kan je het vuur wat lager zetten)
Doe bloem, kaas, eieren, melk en zout in een beslagkom en roeren maar!
Als het beslag ietsje te dik is kan je er een beetje water bij doen. Doe dat voorzichtig anders wordt het te dun.
Doe het beslag in een kleine soepopscheplepel en met een gewone eetlepel schep je het er uit in de olie.
Je moet eventjes geduld hebben tot je die feeling krijgt om ze zo in de olie te doen. Net zoals oliebollen :P
Doe er een stuk of 6 in de pan afhankelijk van de grote van je pan.
Aan beide kanten bakken en uit laten lekken in een vergiet met keukenrol en de volgende lading kan er weer in.
Je kan de kaaskoekjes met van alles bakken. Ik doe bijvoorbeeld kaas met feta kaas, kaas met sambal, kaas met uien, kaas met ham, ui, tomaat en pizzakruiden en kaas met ananas. Je moet zelf maar eventjes kijken wat je lekker vind als je de basis maar aanhoud. Succes ;)
Eet Smakelijk!
Liefs Hester